A Lidl minden üzlete zárva lesz december 24-én

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és az Egyenlő.hu kezdeményezésének kiemelt partnere a Lidl, így mind a 200 üzletük zárva tart majd Magyarország egyik legnagyobb keresztény ünnepén, december 24-én, közölte a cég, melyet a 24.hu írt meg. A CÖF-CÖKA és az Egyenlő.hu szakszervezet célja, hogy a kereskedelmi dolgozók érdekeit képviselve december 24-én zárva tartsanak a kereskedelmi egységek, fogalmaznak.

A közleményben úttörő lépésről ír a piacvezető áruházlánc „a kereskedelemben dolgozó magyar munkavállalók és családtagjaik számára, akik így békességben, nyugalomban tölthetik a teljes ünnepet szeretteik körében”. A CÖF-CÖKA elnöke, Csizmadia László szerint „egy nap nem a világ a vásárlásban, de egy nappal többet otthon lenni a családdal karácsonykor nekünk akár a világot is jelentheti!”

Piacvezető áruházláncként fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk és Magyarország alapértékeit tovább erősítsük. A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk. Természetesen vásárlóink érdekeit is szem előtt tartjuk, akiket december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várunk majd, annak érdekében, hogy a vásárlói igények is a legmagasabb szinten kerüljenek kiszolgálásra – mondta a közlemény szerint Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke.