A harmadik legértékesebb magyar cég a Picket és a Mizot is tömörítő csoport

A 320 milliárd forintra becsült Bonafarm csoport lett a harmadik legértékesebb magyar cég a Forbes friss százas listáján, előtte csak az MPF Holding és a Docler Holding végzett. Hetedik alkalommal állította össze a Forbes a magyar tulajdonban lévő legértékesebb cégek listáját, a Magyar100-at. Az első kilenc helyre az alábbiak kerültek:

  1. MPF Holding (408,3 milliárd forint). A gépiparban, iparcikk-nagykereskedelemben, ipari befektetésekben érdekelt, svájci székhelyű cég Felcsuti Zsolt és családja érdekeltségébe tartozik.
  2. Docler Holding (361,2 milliárd forint). A streamingszolgáltatásban, IT-ban, befektetésekben és sportban érdekelt, luxemburgi és budapesti székhelyű cég Gattyán György érdekeltsége.
  3. Bonafarm csoport (320,4 milliárd forint). Az állattenyésztésben, húskészítmény- és tejtermékgyártásban, takarmánygyártásban, borászatban is érdekelt, budapesti székhelyű vállalatcsoport Csányi Sándor agrárbirodalma. A Forbes e cégcsoportba sorolta a következő cégeket: Bonafarm Zrt., Pick Szeged, Bábolna Takarmány, Sole-Mizo, Csányi Pincészet, Hungerit Zrt., MCS Vágóhíd Zrt., valamint a KITE Zrt. mint stratégiai partner.
  4. Videoton Holding Zrt. (257,7 milliárd forint). A szerződéses gyártásban, elektronikai és végszerelésben, ingatlankezelésben utazó, székesfehérvári székhelyű vállalat Széles Gábor, Lakatos Péter és Sinkó Ottó tulajdonában van.
  5. Dayton-Invest Kft. (Wing Holding, 253,7 milliárd forint). Az ingatlanfejlesztésben, ingatlanbefektetésben és ingatlanbérbeadásban érdekelt cég Budapesten van, de Lengyelországban és Németországban is piacra lépett már, Veres Tibor érdekeltségébe tartozik.
  6. Semilab (Flexpert Kft., 206,1 milliárd forint). Mérőműszerek, elektronikai alkatrészek és optikai eszközök fejlesztése, gyártása, kereskedelme tartozik a budapesti székhelyű cég profiljába, amelyet fizikusok alapítottak, és jórészt most is ők irányítanak.
  7. Duna csoport (Duna Aszfalt Zrt., 168 milliárd forint). A mélyépítéssel, autópálya-, út-, közmű- és hídépítéssel foglalkozó tiszakécskei székhelyű cégcsoport Szíjj László érdekeltségébe tartozik.
  8. Gránit Pólus csoport (154,2 milliárd forint). Az ingatlanfejlesztéssel és -üzemeltetéssel foglalkozó cégcsoport Demján Sándor örököseinek az érdekeltsége a ciprusi bejegyzésű Quintana Investmentsen keresztül.
  9. Nitrogénművek csoport (Nitrogénművek Zrt., NZRT. Trade, Genezis Trans, 147,9 milliárd forint). A Bige László nevével fémjelzett cégcsoport székhelye Pétfürdőn és Nyíregyházán található.