Hangosbemondós plakátautóval járja a vidéket a Momentum, szerdán Szegedre jöttek le

A Momentum politikai kampányának részeként országszerte utaztatják plakátautójukat, hogy azokon a helyeken is bemutatkozhassanak, ahol a plakátok hiánya miatt eddig nem tudták közvetíteni üzenetüket: ami esetünk ban ez:

„Az ő megszorításai miatt egyre kevesebb a pénzed”

Az Orbán Viktor fotójával mellékelt üzenetet a jármű legutóbb Csongrád-Csanád megyében, Szentesen és Makón mutatta be, Hódmezővásárhelyt érintve, mielőtt Szegedre érkezett. A kisteherautó nem csak óriásplakáttal van bevonva, hanem hangosbemondón keresztül is kommunikál a járókelőkkel.

A Szeged.hu ott volt a szerdai sajtótájékoztatón a városháza előtt, ezen Mihálik Edvin, a Momentum egyik vezetője és önkormányzati képviselője azt mondta, a magyar lakosság csökkenő pénzügyi helyzetét jelképezi a jármű, melyet a kormány megszorításai idéztek elő. Mihálik hozzátette, hogy a magas áfa, a banki tranzakciók és az üzemanyagok magas árai miatt az emberek „Fidesz-felárat” fizetnek a mindennapi vásárlásaik során.

Mihálik nem utazott a járművel, helyette Hajnal Miklós, a párt parlamenti képviselője látogatta meg a megyét. Hajnal hangsúlyozta, hogy a magas inflációt nem csupán az orosz–ukrán háború és az EU szankciói okozzák, hanem a kormányzati intézkedések is. Ő maga 20 adóemelést és 50 egyéb megszorító intézkedést sorolt fel az elmúlt időszakból. Megoldásként az EU forrásainak hatékonyabb felhasználását javasolta.

A plakátautó a felcsúti stadion előtt

Fotó: Momentum

A politikus szerint nem elfogadható, hogy a kormánypárti kötődésű személyek előnyt kovácsoljanak az EU támogatásaiból. Említette, hogy ő maga is leleplezett egy esetet, ahol egy fideszes politikus EU-pénzből saját házat épített. Csongrád megyében a Momentum képviselői az egészségügyi ellátás helyzetét is szemügyre vették, és Hajnal azt mondta, hogy bár országos szinten kevésbé, de helyi szinten még mindig lehetséges nyomást gyakorolni a változások érdekében.

Végül Hajnal reagált Donáth Anna, párttársa által írt cikkre, hangsúlyozva, hogy a Momentum nem tervezi, hogy kilép az ellenzéki összefogásból az önkormányzati választások előtt, mert nem akarnak előnyt adni a Fidesznek. Donáth cikke inkább a jövőbeni együttműködés és a 2026-os választások felé mutat.