Krausz: A tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg maximálisan helyreállítani

Krausz Ferenc, aki nemrégiben fizikai Nobel-díjat kapott, a Hír TV vendégeként osztotta meg gondolatait. Először is kiemelte, mennyire értékeli a támogatást és szeretetet, amit az elismerés óta kapott. Beszélt egy nagyszabású projektjéről, melynek támogatásához a kormány is hozzájárult, és amely Krausz szerint alapvető változásokat hozhat a jövő egészségügyében.

A díj kapcsán azt mondta, elsősorban azokra a kollégákra gondolt a jó hír hallatán, akikkel közösen dolgozva értek el a Nobel-díjhoz vezető eredményeket. Hangsúlyozta, hogy a modern tudomány csapatmunka, és hogy a díj mögött rengeteg ember áll, akik elkötelezetten dolgoznak egy közös cél érdekében.

A beszélgetés során a műsorvezető hozta fel, hogy a korábbi vendégük, Hankó Balázs államtitkár az oktatási rendszer fejlesztéséről beszélt. Krausz Ferenc személyes tapasztalatairól beszélve meg is említette, hogy a magyar oktatás nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Nobel-díjat kapjon, majd a tanárok fontosságáról beszélt, és

arra hívta fel a figyelmet, hogy a tanári szakma becsületét helyre kell állítani.

„Óriási a jelentősége annak, hogy ilyen kiváló tanáraink a jövőben is legyenek, és ennek megfelelően óriási a jelentősége annak is, hogy a tanári szakma becsületét minél előbb próbáljuk meg maximálisan helyreállítani” – mondta.

Krausz később az Inforádiónak is nyilatkozott, ahol szintén hangsúlyozta a magyar oktatásban szerzett tapasztalatainak fontosságát. Beszélt tanárairól és arról, hogy mennyire fontosak voltak az életében. Arra kérte a döntéshozókat, támogassák a tanári szakma megbecsülését, mivel a jövő Nobel-díjasainak neveléséhez kiváló tanárokra lesz szükség.

A műsorvezető kérdésére, hogy miért döntött úgy, hogy külföldre megy, Krausz azt mondta, a magyarországi feltételek nem voltak elegendőek világszínvonalú kutatáshoz, ezért döntött úgy, hogy más helyszínen folytatja munkáját.