Novák Katalin utcájában kilencven migránst találtak, miközben több mint hatszázan próbáltak meg átjutni a határon egy nap alatt

Budapesti Rendőr-főkapitányság egy állampolgári bejelentés alapján ellenőrzött egy családi házat szeptember 14-én délután. A XII. kerületben, Budán lévő Béla király úti ingatlanban összesen kilencven embert – férfiakat, nőket és gyerekeket – találtak, akik magukat töröknek, illetve kurdnak vallották, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét viszont nem tudták igazolni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, az eljárási cselekmények jelenleg is folyamatban vannak.

A Béla király út sokaknak ismerős lehet, mivel ebben az utcában van a köztársasági elnök, Novák Katalin rezidenciája is.

A rendőrök szeptember 14-én, 0 és 24 óra között összesen 661 határsértőt tartóztattak fel – köztük a Béla király úti kilencven főt – és összesen 605 főt akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjen. A 605 fő közül mindegyiket Csongrád-Csanád Vármegyében kellett feltartóztatnia a rendőröknek.