Lázár János: Keveset fogunk építeni, de az marha jó lesz

Szándékaim szerint az építészek vannak kormányon és most már csak az a kérdés, hogy milyen következménye lesz mindennek a 2030-as években – erről is beszélt az építési és közlekedési miniszter csütörtökön, az Országos Főépítész Konferencián a Népszava szerint.

„Leállítottam több ezernyi beruházást több ezer milliárd forint értékben, tehát mi mással kecsegtethetném a kedves hallgatóságot, és mi mást ígérhetnék, minthogy most a mennyiség után a minőség jön, tehát keveset fogunk építeni, de az marha jó lesz, ezt tudom mondani. Ez leírja a gazdasági nehézségeket, kicsit kulturáltabb és cizelláltabb formában” – fogalmazott Lázár János.

A lap megjegyzi, Lázár beszélt az általa bevezetni szándékozott törvényjavaslatról is, mely révén minden állami beruházás lebonyolítása és keretrendszere teljes egészében átalakulna. Ezzel azt reméli, hogy a mennyiség helyett hamarosan a minőségre helyeződik át a hangsúly, és hogy hamarosan életbe lépnek a rendelkezések, melyek szavai szerint megvédik majd a mestert a kontártól.