170 millió forintot lopott el ügyfeleitől egy kecskeméti férfi, miközben azt ígérte, a pénzből visszafizeti adósságaikat

A Kecskeméti Járási Ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenység, sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt letartóztatását indítványozta egy kecskeméti férfinak, aki engedély nélkül foglalkozott banki adósságrendezésselA gyanú szerint az elkövető internetes oldalakon hirdette magát jogász végzettséggel úgy, hogy ügyfelei számára pénzügyi szolgáltatást, pontosabban díjazás fejében banki adósságok rendezését vállalta.

A módszerrel összesen tizenhat embertől közel 170 millió forintot vett át a hitelük lezárására vagy kiváltására, a pénzt azonban inkább ellopta, mint hogy rendezze a hátralékokat.

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók a férfit őrizetbe vették és jogosulatlan pénzügyi tevékenység, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az ügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozta a férfival szemben, mivel a kiszabható, 2-12 évig terjedő szabadságvesztés büntetés nagysága miatt fenn áll a szökés vagy az elrejtőzés esélye. Emellett a gyanúsított a terhére rótt sorozatjellegű, üzletszerű bűncselekmények elkövetésekor két korábbi, jogerős börtönbüntetés felfüggesztésének próbaideje alatt állt, emiatt esetében a bűnismétlés veszélye is  fennáll.