Kiderült, mennyibe fog kerülni az elektromos autók töltése a Lidlnél keddtől

Megszűnik az ingyenes töltés a Lidl áruházak parkolóiban, de a tarifák a piac kedvezőbb ajánlatai közé tartoznak majd. A Portfolio cikke szerint az áruházlánc elektromos oszlopait nem a Lidl eCharge alkalmazás segítségével lehet majd használni, hanem a cég weboldalán vagy roamingon, illetve a Lidl Plus alkalmazáson keresztül. A töltésindítás helyének függvénye lesz majd a kilowattóránkénti ár is.

Az alkalmazáson keresztül AC-töltés esetén 149, DC-töltés esetén pedig 179 forintos költséggel lehet számolni, ami 22, illetve 25 százalékkal kedvezőbb, mint a weboldalon indított töltés, mert ez utóbbi esetében a tarifa 199 és 229 forint lesz kilowattóránként. 

Az alkalmazáson keresztül indított töltésnél a rendszer ötezer forintot zárol a felhasználó számlaszámán, ha ezt elérte, automatikusan megáll a töltés, de később újraindítható.

Ezután már csak a Penny Market parkolóiban tudnak széles körben ingyen tölteni az érintettek. A Lidl, elsősorban a Lidl Plus appon keresztül érvényes árai eléggé versenyképesek a többi szolgáltatóhoz képest, az Aldi parkolóiban 199 forint a töltés kWh-nkénti ára, és egy idő után percdíjat is felszámol az E.On mint szolgáltató.