Este tizenegykor is megy majd gyorsvonat Budapestről Szegedre vasárnap

Az idei augusztus 20-a vasárnapra esik, munkanap áthelyezés sem lesz, így a vonatközlekedési rend sem változik. Jelentősen megnövekedhet azonban az utasforgalom, így A MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a Volánbusz többletjáratokkal készül az ünnepre.

Az esti tűzijátékról hazatérők kényelmesebb utazása érdekében a MÁV-Start a vonatokat a lehetőségekhez képest több kocsival, két vagy három FLIRT motorvonat-egységgel és KISS emeletes motorvonatokkal indítja el. A tűzijáték után több kocsival jár majd többek között a Nyugati pályaudvarról Kecskemétre 22:03-kor induló személyvonat és a Szegedre 23:03-kor induló mentesítő gyorsvonat is.

Azt ígéri a vasúttársaság, hogy ezen felül is a forgalmasabb vonalakon a csúcsidőszakokban közlekedő InterCity vonatokhoz – a lehetőségekhez képest – több kocsit kapcsolnak a helyjegy fogyásától függően. Az ELVIRA menetrendi keresőben nyomon követhető egy vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok kiválaszthatják a nekik megfelelő, még szabad ülőhellyel rendelkező helyjegyes vonatokat.

Az eddigi tapasztalatok és előrejelzések alapján a hosszú hétvégén megnövekedett utazási igény várható, emiatt érdemes elővételben, akár napokkal korábban megváltani a menetjegyeket. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt augusztus 18-án 10 órától 20-án éjfélig vehetik igénybe a MÁV-START vonatain.

A tűzijáték megtekintéséhez lehetőség van az Atlétikai Világbajnokságra szóló, úgynevezett VB2023 jegy megvásárlására is, amellyel 2023 forintért utazhat bárki a fővárosba és haza a MÁV-Start, a GYSEV és a Volánbusz járatain is, valamint HÉV-ek Budapesten kívüli szakaszain.