Hamarosan már mobilunkon is látjuk majd a vasútállomások kijelzőit

Persze nem csak úgy, ha ott vagyunk az állomáson, és nem azt jelenti, hogy webkamerán vagy hasonló módon látszik, hanem okostelefonos applikáción, illetve internetes böngészőn keresztül is csekkolhatjuk az állomási kijelzőkön található menetrendi időadatokat, az aktuális indulási és érkezési vágányszámokat, továbbá a rendkívüli forgalmi változásokat.

A MÁV és a MÁV-Start virtuális utastájékoztatási rendszere egyelőre tesztjelleggel indult el ezen a héten három budapesti pályaudvar, a Nyugati, a Keleti és a Déli esetében. A teszt során a felület QR kódok segítségével érhető el, melyek az állomásokon, megállóhelyeken az okoskészülék kamerájával beolvashatóak. Ez a fejlesztés majd azokon az állomásokon jelent előrelépést, ahol jelenleg semmilyen digitális kijelző sincs kihelyezve.

Továbbá az új, mikorindul.hu webcímen keresztül (ami továbbít az Elvira oldalára) is használható a szolgáltatás. Természetesen a tervek szerint a vasúttársaság fokozatosan, a nyár végéig már több mint 150 vasútállomásra terjeszti majd ki a rendszert, vélhetően a szegedi nagyállomás is köztük lesz.