Kisiklott a vonat, amikor autóval ütközött egy vasúti átjáróban Kiskunfélegyházán

Vonattal ütközött egy személygépkocsi Kiskunfélegyházán egy fénysorompós vasúti átjárónál, a motorvonat két tengellyel kisiklott a Mávinform hétfő kora esti bejegyzése szerint. Azt írták, a vonaton utazók közül senki nem sérült meg, ám a baleset miatt várhatóan éjszakáig nem járnak a szerelvények Galambos és Kiskunfélegyháza között, az utasokat pótlóbuszok szállítják.

A személygépkocsi sofőrjét és utasát a mentők kórházba vitték, ezt Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője árulta el az MTI-nek. Elmondta azt is, hogy a motorvonatból mintegy 400 liter gázolaj folyt a sínekre.

Fotó: Donka Ferenc / MTI

A legfrissebb hírek szerint a baleset során

megrongálódott a vasúti pálya és a felsővezeték is.

A kisiklott vonat beemelését követően kezdődhet meg a pálya és a felsővezeték helyreállítása, amely várhatóan kedden délelőttig tart.

  • A Kiskunhalasról 17:30-kor Kecskemétre elindult vonat (7896) Galambosig közlekedett.
  • A Szegedről Budapestre tartó, Kiskunfélegyházáról 19:31-kor továbbinduló Napfény InterCity (IC 701) megállt Kunszállás és Városföld állomásokon is.
  • A Kecskemétről Kiskunhalasra 19:21-kor induló vonat (7801) csak Kiskunfélegyházától közlekedett, ezért a Kecskemétről 19:22-kor Szegedre továbbinduló Napfény InterCity (IC736) Kiskunfélegyháza között a kimaradó vonat (7801) menetrendje szerint járt.