Másfél éves katonai tapasztalattal értékelte az ukrán hadvezetést Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth Rádióban

Orbán Viktor miniszterelnök szokásos péntek kora reggeli Kossuth Rádiós interjújában arról beszélt, hogy az államadósság csökkenni fog a 2024-es költségvetéssel és költségvetési hiányt is mérsékelni fogják. Szerinte az ország szerencsés helyzetben van, mert Varga Mihály pénzügyminiszter nagyon jó pénzügyminiszter. Tapasztaltabb, harcedzettebb embert találni egész Európában sem tudnánk, hozzá képest mindenki zöldfülű ezen a pályán. Én biztonságban érzem az országot, amikor a maga higgadt módján a pénzügyminiszter hozza a költségvetést”.

Orbán a békepártiságról is beszélt nyilatkozatában. Azt mondta, „elment az esze” annak, aki arról beszél, hogy háborúban állna Magyarország Oroszországgal, utalt ezzel Karácsony Gergely korábbi kijelentésére. Szerinte itthonról a karosszék kényelméből, ha ilyet mond valaki, az nem ép elméjű. Ezután saját elmondása szerint a „másfél éves” katonai tapasztalattal kijelentette, hogy a tervezett ukrán ellentámadás vérfürdőbe fog torkollni, mivel Oroszország túlerőben van és mindenki tudja, hogy „ha támadok, akkor háromszor annyi veszteségem lesz, mint annak aki védekezik.”

A miniszterelnök „óriási megkönnyebbüléssel” fogadta azt, hogy Törökországban újraválasztották Recep Tayyip Erdoğan elnököt. Elmondása szerint „erősen és sokat” imádkozott török barátjának győzelméért, mert „tragédia lett volna, ha nem ő nyer”. Szerinte tudnia kell a műsort hallgatóknak és minden magyar embernek, hogy Törökországban Erdoğan Soros György jelöltjét győzte le, csakúgy mint a Fidesz a magyarországi választásokon.