Átfestették Karikó Katalin budapesti tűzfalon lévő arcképét

Kevesebb, mint két év után eltűnt az a Karikó Katalint ábrázoló falfestmény a Krisztina körút 30. alatti tűzfalról, vette észre a 24.hu.

A festmény, melyről a Szegeder is beszámolt, a jövőt formáló magyarok előtt hajtott fejet a Színes Város és a Brain Bar együttműködésében. Öt emelet magas volt, 197 liter festék felhasználásával készült el mintegy 220 négyzetméter felületen még 2021-ben, mindössze tizenegy nap alatt. Nemrég azonban elkezdtek egy új festményt készíteni a falon.

Időről időre új köntösbe bújtatjuk ezt a felületet is szponzorainknak köszönhetően, ezáltal állandóan változó művészi projektek jöhetnek létre a tűzfalakon. A kérdéses tűzfalon – ahogy az most is látható – jelenleg is dolgozunk és a következő hetekben fejezzük be a munkát. Amint elkészül és teljes terjedelmében megtekinthető a mű, tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot a részletekről – mondta a portálnak Flór Péter, a Színes Város főtitkára.

Ismeretes, hogy Karikó Katalin arcképét egy alkalommal oltásellenes feliratokkal firkálták össze. A kutatónő Valenciában a műszaki egyetem egyik épületén is kapott egy falfestményt, mely a női tudósok eredményeire emlékeztette az oda járókat.

Fotó: Színes Város / Brain Bar