A rendőröket is meglepte az újabb kordonbontás, Semjén Zsolt szerint szánalmasak a kordonbontók

Momentumosok és Hadházy Ákos független képviselő kedd reggel hétkor ismét lebontotta a Karmelita körül felállított kordonokat. A Telex tudósítója szerint körülbelül 40–50 ember vonult fel a Karmelitához. A rendőröket is láthatóan váratlanul érte az akció, de gyorsan felvonult egy kisebb fős rendőrsorfal a Színház utca végére.

Azt nem akadályozták meg, hogy a képviselők lebontsák a kerítést. Miután sikerült szétszedni a kordonokat, a helyszínen tartózkodó országgyűlési képviselők, frakciótagok és az aktivisták ráültek. A kordonon ülő momentumos politikusok kiterítettek egy uniós zászlót is, a kordonelemeket pedig egymásra pakolták.

A Telexnek a képviselők úgy nyilatkoztak, azt tervezik, hogy egész nap maradnak, és őrzik a lebontott kordonelemeket. Az akció után Hadházy Ákos, Bedő Dávid és Lőcsei Lajos kiragasztották a 7 pontos követelést a Karmelita egyik, Sándor-palotához közeli ajtajára, majd elmondták, hogy tisztában vannak vele, hogy ettől még ezek a pontok nem fognak megvalósulni, ehhez az kell, hogy ezt sokkal több ember követelje.

A Karmelitába időközben megérkezett Orbán Viktor és Semjén Zsolt is. A lap tudósítójának Semjén azt mondta, szánalmasak az ellenzéki képviselők. Orbán sajtófőnöke, Havasi Bertalan szerint „reménytelen helyzetben lévő politikusok kétségbeesett erőlködése” az akció, ami egyébként már a negyedik kordonbontás március 14-e óta.

Fotó: Gelencsér Ferenc / Facebook