Újból lehet jelentkezni az ingyenes európai vasúti bérletre

Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket és szeretnék bejárni Európát, március 15-én déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre. Az ingyenes utazási lehetőség remek alkalom felfedezni Európa országait, a nyelvtudás fejlesztésére és új barátok megismerésére a MÁV közleménye szerint.

Az Európai Unió fenntartható utazás előmozdítását célzó DiscoverEU nevű programja keretében március 15. és 29. között a 2004. július 1. és 2005. június 30. között született, az unióban vagy az Erasmus+ programhoz társult, de nem uniós országok valamelyikében élő fiatalok ismét pályázhatnak a 35 ezer ingyenes vasúti bérlet egyikére.

A hatodik éve népszerű kezdeményezés keretében eddig összesen már több mint 200 ezer európai fiatal utazhatta be Európát Interrail vasúti bérlettel. Jelentkezni az Európai Ifjúsági Portálon lehet, ahol a regisztrációt követően részt kell venni egy kvízjátékban. A szerencsés pályázók idén június 15. és 2024. szeptember 30. között használhatják fel az utazási igazolványukat, és legfeljebb 30 napig lehetnek úton.