Orbán Viktor Kiskőrösön, Petőfi Sándor szülőházánál mond majd beszédet a nemzeti ünnepen

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár jelentette be Facebook-oldalán, hogy egy héttel a nemzeti ünnep, március 15. előtt összeült az operatív törzs, hogy gondoskodjon a rendezvények zavartalan lebonyolításáról. Március 15. idén szerdára esik, ehhez mérten igyekeztek összeállítani a programokat.

  • Már március 14-én átadják a Kossuth- és Széchenyi-díjakat, az ünnep napján pedig a szokásoknak megfelelően reggel zászlófelvonással díszelegnek a nemzeti ünnep előtt.
  • Ezt követően huszármenet vonul a Múzeumkerthez, ahol 10 óra 30 perc és 11 óra 30 perc között a budapesti helyszínek díszünnepségei zajlanak, beszédet mond Csák János kulturális és innovációs miniszter.
  • Egész nap folynak majd a családi programok a Múzeumkertben, lesz nyitott Parlament és a Budai Várban is várják az érdeklődőket, ahol megtekinthetik a Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat képeit.

A megemlékezések és az ünnepi programsorozat Kiskőrösön is folytatódik. Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóján a városban ünnepségek lesznek, amelyhez csatlakozik Orbán Viktor miniszterelnök is, aki 15 órától mond ünnepi beszédet Petőfi Sándor szülőházánál. A hírt maga a miniszterelnök is bejelentette.