A Mi Hazánk lazítaná a fegyverviselési szabályokat a „most uralkodó közfélelem” miatt

A szerintük most uralkodó közfélelem” helyett közbiztonság megteremtését, a fegyverviselés szabályainak lazítását követelte pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Mi Hazánk Mozgalom két politikusa, erről az MTI számolt be.

Vékony Csongor, a párt budapesti elnöke szerint az illetékesek nem foglalkoznak kellő mértékben a romló közbiztonsággal, így meg kellene adni az embereknek az önvédelemhez való jogot. A politikus szerint ez közbiztonsági érdek is, hiszen a támadók kiiktatásával ártatlan áldozatokat menthetünk meg. Szerinte a Mi Hazánk nem a bűnözők, hanem a bűnüldözők és a tisztességes állampolgárok jogait helyezné előtérbe. Nem engedhető meg, hogy bármely esetben a bűnöző joga, érzékenysége előnyt élvezzen a tisztességes, dolgozó magyar emberek érdekeivel, jogaival szemben.

Hamvai Krisztián, a Mi Hazánk csepeli elnöke a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Covid-diktatúra idején a maszkhordás és a kijárási tilalom betartatására volt elég rendőr, a közbiztonság fenntartására úgy tűnik, hogy már nem. A helyzet szerinte azóta csak tovább romlott, ezt mutatta az újbudai rendőrgyilkosság vagy a békés járókelőket rettegésben tartó antifa-terroristák esete is.