Szegedi vágóképekkel jelentette be Lázár János, hogy megszületett a bérmegállapodás a MÁV-Volán-csoportnál

Többfordulós tárgyalás után február 17-én a MÁV-Volán-csoport megállapodott az érdekképviseletekkel a 2023. évi bérfejlesztés mértékéről.

A megállapodás értelmében a vasutasok alapbére a 2022. december 31-i állapothoz képest legalább 53 ezer forinttal nő, egészen január 1-jéig visszamenőlegesen. Az egyösszegű SZÉP-kártya juttatás 120 ezer forintra emelkedik, és a munkáltató nettó 4 000 forintra, azaz bruttó 6016 forintra növeli az önkéntes egészségpénztári támogatást.

A Volánbusz munkavállalói 2023. évi bérfejlesztésére ugyanezen elvek alapján, a társaság sajátosságait figyelembe véve kerül sor. A felek megállapodásának alapvető célja a munkavállalók reálbér-értékének megőrzése.

A tulajdonos képviseletében Lázár János építési és közlekedési miniszter elismeréssel szólt a MÁV-Volán-csoportnál dolgozó 57 ezer elkötelezett munkavállalóról. „A megállapodással biztosítjuk 4,5 millió honfitársunk ingázását és megvédtük 57 ezer MÁV-Volán munkavállaló bérét az inflációtól, hiszen ők tartják mozgásban Magyarországot.” Az országgyűlési képviselő egy videót is megosztott közösségi oldalán, melyben a 90-es busz és a vasútvillamos is felsejlik egy pár másodperc erejéig.