Hatezren utaztak Szegedre a MÁV prémium osztályán ősz óta

A MÁV-START 2021 őszén indította el a kiemelt InterCity vonalakon az első és a prémium (1+) szolgáltatású kocsikat, ezekre már közel 32 ezer darab jegyet értékesítettek. Tavaly ősszel Szeged felé is elindultak a prémium osztályú vonatok, amelyeken a fedélzeti ellátás is biztosítva van. Ezekből naponta 32 vonat közlekedik a Szegedre vezető útvonalakon és már több mint 6 ezren utaztak 1+ osztályon. A Napfény InterCity vonatjárat óránként jár Budapest-Nyugati–Cegléd–Kecskemét–Szeged között.

A prémium szakasz 1. osztályú menetjeggyel, valamint pótjegy, és 1000 forintos helyjegy váltása mellett vehető igénybe. A prémium szolgáltatás így az 1. osztályhoz képest kismértékben drágább, viszont még kényelmesebb utazást és további extra szolgáltatásokat is tartalmaz írja a MÁV. A fedélzeti szolgáltatás visszatérése a vonatokra nagy sikert aratott az utasok körében, a legnépszerűbb termékek a helyben sütött lepények és a hot-dogok voltak.

A vasúttársaság közleményében felhívják a figyelmet arra is, hogy a prémium szakaszba a jegyeket online és a MÁV app-ban még egyszerűbb megvásárolni. A hétvégi és ünnepi időszakban érdemes a jegyet több nappal utazás előtt megváltani.