Lázár János földjei tovább nőttek, mostanra már 180 hektárnyi birtokállománya van

A hvg.hu szemléje szerint az idén leadott vagyonnyilatkozata alapján az építési és beruházási miniszternek a korábbival megegyezően két lakóingatlan, egy 260 négyzetméteres hódmezővásárhelyi ház és egy XIII. kerületi lakás 50 százalékos tulajdonosa. Lázár János birtokai viszont közel 10 hektárral nőttek tovább június óta: a korábbi 34 helyett 37 mezőgazdasági ingatlannal rendelkezik vagy haszonélvezője azoknak, amely így

180 hektárnyi birtokállományt jelent.

Ezek között döntő többségben vannak a szántók, melyekből csak tavaly 9 hektárnyit szerzett a miniszter, de erdői, szőlői, illetve legelője és töltése is van.

A miniszter ingóságait továbbra is két Land Rover és egy Mini személygépkocsi, valamint egy kézirat és egy karosszék jelenti. Ami változás, hogy idén nemcsak műtárgyakat és festményeket, de azok „folyamatos adásvételét” is említi. Lázár János 2022-ben kétmillió forint készpénzt tudott félretenni, és továbbra is fennáll 8 millió forint banki számlakövetelése.

A hvg.hu cikke szerint Lázár tavaly nemcsak földet vásárolt, de a 114,6 millió forintos tartozásai idén 112,7 millióra apadtak. Az új vagyonnyilatkozati rendszer miatt nem lehet tudni pontosan, mennyit keres havonta a vásárhelyi és a makói térségek országgyűlési képviselője, de a lap számításai szerint minimum bruttó 5 millió forintot visz haza havonta, bár a valós összeg közelebb lehet a 810 millióhoz.