Csoportos leépítés zajlik a Tescónál

„Csoportos leépítésben vagyunk” – erősítette meg a Világgazdaságnak a Tesco Magyarország. a portál piaci forrásokból értesült úgy, hogy az itthon harmadik legnagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál az elmúlt hetekben több elbocsátást jelentettek be. Arra ugyanakkor nem reagált a cég, hogy hány dolgozóra vonatkozik a döntés.

A vg.hu azt írja, nagyjából becsülhetőez a szám a hivatalossága miatt. Ökölszabály szerint a háromszáznál több munkavállalót foglalkoztató cégek – a Tesco tízezres alkalmazotti létszámú – esetén a legalább harminc főt érintő elbocsátás minősül csoportos leépítésnek.

A Tesco felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a csoportos leépítés csak technikailag igaz, azt be kellett jelenteni a hatóságok felé, de a gyakorlatban minimális lesz azon munkatársak száma, akiknek nem tudnak új pozíciót felajánlani. A döntés okairól azt közölték, arra törekednek, hogy folyamatosan fejlesszék a kínálatukat és egyre jobb vásárlási élményt nyújtsanak, ezért jelenleg egy hatékonyabb irányítási struktúra kialakítása zajlik a cégnél.