Szegedre is jutott a 347 ezer tekercs kormánykritikus vécépapírból

„Hogyan osztottunk szét 347 760 tekercs kormányellenes vécépapírt?” – ezt a kérdést a Magyar Kétfarkú Kutyapárt tette fel a Facebook-oldalukon megjelent posztjukban. Ugyanis a közlemény szerint ezeket a hatpárti ellenzék holdudvara gyártotta még a tavalyi országgyűlési kampányban, ám végül raktárakban rohadt április 3. óta, mivel mint írják, valószínűleg eleve csak a kampány végére készült el”, így akkor is nehéz lett volna ilyen mennyiséget az utcán standolva kiszórni, ha szándéka lett volna rá a pártoknak.

A többek közt Orbán-idézetekkel feliratozott vécépapírokat az Oraculum 2020 Kft. próbálta online igényléssel szétosztani a Kitörölheted.hu oldalon, ami az EzALényeg nevű, az ellenzéki pártokhoz köthető portált is működteti. Április 3. után azonban az “Elfogyott” felirat jelent meg az oldalon, és már nem lehetett ellenzéki budipapírt rendelni. Valójában messze nem fogyott el: több százezernyi tekercs lapult az ellenzék támogatóinak budapesti raktáraiban.

Így kerültek ők a képbe: egy magánszemély kereste fel az MKKP-t, aki ekkor már hivatalosan is a cucc tulajdonosa volt, hogy osszák szét. Habár ez a fajta budipapíros altesti humor távol áll a Kutyapárttól, azt tudtuk, hogy az iskolákban és a kórházakban évek óta hiánycikk a wc papír, ezért mégis megpróbáltuk szétosztani” – indokolták az akciót bejegyzésükben.

Fotó: MKKP

Körülbelül 90 ezer tekercset kaptak óvodák, bölcsődék, tanodák, egyházak, iskolák, és titokban két rendőrőrs is. Ez különösen annak fényében szép szám szerintük, hogy az anti-orbánista feliratok miatt több intézmény nem fogadhatta el hivatalosan a felajánlásukat, akkor sem, ha szükségük lett volna rá.

Így volt olyan kórház, ahová a wc papírt rettenthetetlen passzivistáiknak kellett becsempészniük.

Budapesten 21 helyszínen osztották az utcán, országszerte pedig tizenhat további városban szórták szét a budipapírokat központi helyeken. Szegedre is jutott belőle, például a Grand Caféban is fellelhető volt. Ezen kívül kiemelték, hogy Borsodban tíz falu szegregátumába is vittek a termékből, és 73 magánszemély kapott tőlük ingyen online igénylés után. Önkéntes pénzadomány útján lehetett kérni a kutyapárt webshopjából is, az innen befolyt összeget nagyrészt a katás tüntetők bírságainak átvállalására fordították.

Mára a kormányellenes budipapír tényleg elfogyott, és a legjobb helyekre került. A Kutyapárt kijavította az értelmetlen ellenzéki pénzégetés útján elkövetett hibát” – írták. A kutyapárt posztjában azt is hozzáteszi, hogy az Oraculum 2020. Kft. a választás előtt 1 milliárd forintot kapott attól az Action For Democracy alapítványtól, amely Márki-Zay Péter mozgalmának úgynevezett kultúraváltó kampányát is támogatta. Azt viszont nem tudják, hogy ebből a pénzből gyártották-e az altesti kampányeszközt is. Viszont becslésük szerint minimum 35 millió forintot költöttek el rá.