Kitisztult Szegeden is a levegő, citromsárga riasztás van érvényben a szél miatt

Szinte mindenhol kitisztult a levegő az országban, már csak két mérőállomáson mértek a szálló por miatt kifogásolható levegőminőséget. Ez derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. Az NNK adatai szerint a szálló por koncentrációja miatt kifogásolt a levegőminőség a Veszprém vármegyei Várpalotán és a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sajószentpéteren, a többi mérőállomás a szegedivel együtt elfogadható értéket rögzített szerdán.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön egy hidegfront hatására kezdetben felhős, borult idő várható, majd észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugatira, nyugatira forduló szél a délnyugati tájak kivételével megerősödik, északon, északkeleten viharos lökések is lehetnek,

Csongrád-Csanád vármegyében is elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben

az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadva. Ennek hatására országszerte kitisztul a levegő. Pénteken átmenetileg megnyugszik az időjárás és estétől nőhet a szálló por koncentrációja.