Két nagyszerű lakberendezési trend az előttünk álló évre (X)

Az új évre mindannyian készülünk, legyen szó újévi fogadalmakról, új szokások felvételéről vagy otthonunk megújításáról. Utóbbi sokak számára túl sok munkával jár. Pedig egy kis odafigyeléssel és minimális változtatással nagyszerű új külsőt kölcsönözhetünk otthonunknak.

Lakásunk átalakítása a megújulást szimbolizálja, amely segíthet a pozitív szokások fenntartásában is. Amennyiben tehát te is szeretnéd az új évet új módon kezdeni, ez a cikk neked szól. Alább megtalálhatsz két szuper lakberendezési trendet az előttünk álló évre.

Vintage

A vintage stílus az elmúlt években igen népszerűvé vált. A stílus lényege a régi darabok használata minimálisan új külsővel. Színpalettája pasztell, alapvető jellemzője a visszafogott romantikus hangulat.

Nagyszerű ötlet lehet egy szövetborítású fotel kiválasztása. Érdemes neked is a pasztellszínek közül választanod, amely megnyugtató összhatást ad majd nappalidnak. Mindezt nagyszerűen ki tudod egészíteni színben és anyagban hozzá illő díszpárnák megvételével.

A vintage stílus nagyban épít a dekorációkra is, tehát az apróságokat se felejtsd el. Egy régi stílusú váza az asztal közepén tökéletesen mutat majd.

Mediterrán

Ha a vintage túl visszafogott és kevésbé sugároz melegséget, talán a mediterrán stílus lesz neked való. Itt elsődlegesen a strandokat idéző összhatás a cél. Tehát színpalettájában a természetes színek – barna, homok, bézs, fehér – keverednek a kék és zöld természetes árnyalataival, türkizzel.

Anyagokat tekintve szintén inkább a természetes opciókat érdemes előnyben részesíteni. Emiatt nagyszerű lehet a fából készült, rusztikusabb TV asztalok között szétnézni. Ehhez tökéletesen illik majd pár puff vagy pár rattan tárolókosár.

A fenti trendek bármelyike egyszerűen megvalósítható saját otthonodban. Mindössze a fenti színpalettákat és anyagokat kell majd választanod, és könnyedén tudod a következő évre felkészíteni lakásodat.