Novák Katalin konvoja suhanhatott át Szegeden a déli határhoz tartva

Amikor a magyar-szerb határt védjük, Európát is védjük, közösen jelentette ki Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön Kelebián a déli határzárnál az MTI szerint.

A magyar államfő Aleksandar Vucic szerb elnökkel és Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnökkel, elnökjelölttel közös határlátogatása utáni sajtótájékoztatójukon azt mondta, a határ a szuverenitás szimbóluma és garantálja, hogy meg tudjuk őrizni biztonságunkat. Kijelentette, ahhoz, hogy Európa hosszú távon is a béke szigete maradhasson, különbséget kell tenni illegális bevándorló és menekült között.

Magyarország minden segítséget megad az Ukrajnából érkező menekülteknek. A háború kezdete óta több mint egymillióan érkeztek közölte az államfő. Novák Katalin hangsúlyozta: az illegális bevándorlással szemben Magyarország az első perctől a leghatározottabban fellép. A migrációs nyomás fokozódik, idén a tavalyinál kétszer többen, 261 ezren próbáltak illegálisan bejutni Magyarországra mondta.

Bár a nagy találkozó Kelebiánál volt, gyanús, hogy a Szeged365-nek egy olvasó által beküldött videóján is látható, több mint húsz rendőrautóból és szolgálati gépkocsiból álló, szirénázó flotta, mely a szegedi Brüsszeli körúton haladt át, valamelyik állami méltóság konvoja lehetett. A legvalószínűbb, hogy ez a szegedi származású Novák Katalin lehetett, aki nemrég posztolt egyet közösségi oldalára is a szolgálati autójából.