Ismét növekedő tendenciát mutat Szegeden a szennyvízben lévő koronavírus-koncentráció

Országos átlagot tekintve tovább növekszik a szennyvíz koronavírus koncentrációja közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán a honlapján.

Azt írták, a 49. héten a vizsgált városok többségénél emelkedő tendencia figyelhető meg; Budapest mindhárom szennyvíztisztító telepének ellátási területén, a Budapest környéki agglomerációs településeken, valamint Szeged mellett Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban, Szekszárdon, Szolnokon, Veszprémben és Zalaegerszegen is.

A mért eredmények kilenc helyszínen stagnáló tendenciát mutatnak, csökkenés egyetlen vizsgált mintavételi helyen sem mérhető. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja minden vizsgált helyszínen, így Szegeden is az emelkedett tartományba esik az NNK közlése szerint.

A koronavirus.gov.hu szerdai, heti közlése szerint egyébként az előző héten 5193 új fertőzöttet igazoltak. Meghalt a múlt héten 43, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 380-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 13 735 jelenleg, 1124 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.