Míg péntekre akár 12 fok is lehet, szombaton már havas eső eshet Szegeden

Újabb mediterrán ciklon éri el térségünket, mely során pénteken délkeleten 13–14 fok is lehet – írja az Időkép.

A szerda reggel még meglehetősen hideg lesz, a hóval borított északi-északkeleti tájakon ismét előfordulhatnak 15 fok körüli minimumok, míg Szegeden mindössze –5 fok lehet. Ezt követően azonban a déliesre forduló áramlással enyhülés kezdődik, csütörtök este egy újabb mediterrán ciklon fog beleszólni időjárásunkba.

Már szerdán és csütörtökön is több lesz fölöttünk a felhő, de csütörtök estig csak északon-északnyugaton lehet hószállingózás, esetleg ónos eső, míg délen és keleten enyhe eső. Csütörtök reggel már csak néhol lehet hidegebb 5 foknál, napközben pedig 18 fok várható. A magasabb értékeket délen mérhetjük, Szegedre 7 fokot jósolnak csütörtök napközben, míg este nem megyünk fagypont alá.

Péntekre virradóan sokfelé várható kiadós eső, majd napközben északkelet felé szorul vissza a csapadék,

délen és keleten viszont egy-egy zivatar kialakulására is van esély.

A szél többfelé feltámadhat. Megosztott lesz a hőmérséklet, északnyugat felől délkelet felé haladva lesz egyre melegebb. Miközben Sopron környékén csak 23 fok lesz jellemző, addig 

a Dél-Alföldön 13-14 fokig is melegedhet a levegő,

Szegeden 12 fokot jósolnak. Este délnyugat felől újabb csapadék, majd szombatra lehűlés jön: az esőt nyugat felől egyre többfelé válthatja fel havas eső, havazás, ám napközben egyre inkább szűnni kezd a csapadéktevékenység.