Hatszáz munkahelyet hoz létre országosan a Szegeden központot nyitó San Francisco-i IT-vállalat

A globális technológiai tanácsadó, szoftverfejlesztő és digitális termékfejlesztő vállalat az elkövetkező 3 évben 600 munkahelyet hoz létre a magyar technológiai ágazatban – közölték.

A vállalat négy magyarországi városban kezdte meg működését, a Nemzeti Befektetési Ügynökségnek (HIPA) tett márciusi vállalásának megfelelően. Mindezzel a helyi tehetséges szakembereknek kínál lehetőséget arra, hogy nagyszabású projekteken dolgozhassanak a világ vezető high-tech cégeivel, startupokkal, nagyvállalatokkal és Fortune 500 vállalatokkal.

Mint aarról mi is beszámoltunk, a HTEC márciusban nyitotta meg első fizikai irodáját Szegeden (ami egyben az országos központjuk is), azóta pedig Budapesten, Debrecenben és Pécsett is megkezdte működését és a munkaerő-felvételt. A vállalat elkötelezett a helyi technológiai közösségek fejlesztése mellett, ezen túlmenően pedig karrierfejlesztési lehetőségeket és sokoldalú, a globális piacon is jelentőséggel bíró projekteket kínál a helyi munkaerőnek, akik a világ innovatív vállalatai mellett dolgozva fejleszthetik így képességeiket, akár egy vidéki városból – írják magukról a közleményben.

„Márciusban ígéretet tettünk, és ehhez híven az első hatvan munkavállalót már fel is vettük – mind a négy városban van már alkalmazottunk” – nyilatkozta David Schoch, a HTEC Group ügyvezető igazgatója a közlemény szerint. „Magyarország fontos szerepet játszik vállalatunk közép-európai fejlődésében, nemcsak azért, mert olyan oktatással és egyetemekkel rendelkezik, melyek a jövő hozzáértő szakembereit képezik, hanem azért is, mert erős technológiai jelenlétet és versenyképes piacot kínál” – tette hozzá Schoch.

„Minden munkavállaló részt vesz belső karrierfejlesztési programjainkban, a belső tudásmegosztó üléseken, a mentorálásban, valamint különféle előadásokon és konferenciákon támogatják egymást. A fiatal tehetségeket speciális programokkal is segítjük, melyek célja, hogy csapatainkba integráljuk őket. Munkatársaink olyan digitális termékeket és szolgáltatásokat hozhatnak létre projektjeink keretében, amelyeket milliók használnak majd világszerte” – zárta az ügyvezető.

Ügyfelei technológiai partnereként a San Francisco-i székhelyű vállalat izgalmas, világviszonylatban is innovatív projekteken dolgozik, végponttól-végpontig szállítva termékeit és technológiai tanácsadási szolgáltatásait, így a helyi munkavállalókat a digitális termékek és platformok teljes életciklusába beavatja – közölték.

A HTEC Group jelenleg Délkelet-Európa egyik leggyorsabban növekvő vállalata, a digitális terméktervezéstől és -fejlesztéstől, a kifinomult mérnöki tevékenységig a szolgáltatások teljes spektrumában nyújt tudást, olyan különböző területeken és technológiákban, mint a big data rendszerek, adatelemzés, mesterséges intelligencia és adatfeldolgozás, platformfejlesztés, robotika, egyedi eszközök és IoT. A HTEC világszerte több mint 2000 embert foglalkoztat európai fejlesztőközpontjaiban, valamint a Szilícium-völgyben, Londonban, New Yorkban, Minneapolisban, Stockholmban és Göteborgban található kreatív és tanácsadó irodáiban.