Ajándék ötletek az egészséges életmód szolgálatában (X)

Ajándékozási ötletekre akkor van az embernek leginkább szüksége, amikor valamilyen ünnep közeleg. Ilyenkor viszont sokan bizony nagy bajban vannak, hiszen valljuk be, a legnehezebb dolgok egyike olyan ajándékot választani, amelyek nemcsak hasznosak, de örömet is okoznak az ajándékozottnak. Az alábbiakban olyan ajándék ötleteket szeretnénk bemutatni, amelyek az egyik legfontosabb kincsünkkel, az egészségünk megóvásával hozhatók kapcsolatba.

Első hallomásra furcsának tűnhet, de a „haszontalan” dísztárgyak manapság egyre inkább elvesztették prioritásukat. Napjainkban leginkább az olyan ajándékokkal lehet örömet szerezni, amelyek valamilyen élményt adnak, és nem mellékesen az ajándék hozzájárul valamilyen formában ahhoz, hogy a mindennapjainkban megtaláljuk azokat az örömforrásokat, amelyek a szervezetünk fitten tartásának is elengedhetetlen kellékei. A következő bekezdésekben az apróbb „hasznos” meglepetésektől a komplexebb „egészségmegőrző” ajándékokig szeretnénk könnyen beszerezhető ötletekkel szolgálni.

Meglepetés, ami egyszerre erősít és oldja a feszültséget

Nemcsak az élsportok bemelegítési gyakorlatainak elengedhetetlen része, de a különböző hobbi sportokat űzőknek is hasznos ajándék lehet az olyan fitnesz kiegészítő kellék, mint például a marokerősítő labda, amely akár a teniszezőknek, akár az asztalitenisz, vagy éppen a tollaslabda szerelmeseinek hasznos ajándék lehet. Persze, ha kicsit tágabban értelmezzük a marok erősítésének fontosságát, akkor a kézilabda és a röplabda iránt érdeklődőknek is kis költségű ajándék ötlet kerekedhet belőle. Kevesen gondolnák, de a marokerősítő labda feszültségoldó képessége sem elhanyagolható. És nincs is annál hasznosabb ajándék napjainkban, ha oldani tudjuk szeretteink feszültségét.

Egyszerű és nagyszerű ajándék ötlet a multifunkcionális gumiszalag

Természetesen nemcsak a labda sportok kedvelőinek, de minden, az egész testet érintő nyújtó, illetve erősítő gyakorlatokhoz akár otthoni, akár tornatermi használathoz remek kiegészítő lehet a mind széles színskálájával, mind pedig erősségének fokozataival valóban változatos gumiszalag.

Amikor az ajándék motivál

A rendszeres sportolás egyik nagyon fontos alapja a motiváció. Motiváció nélkül szinte elképzelhetetlen, hogy hosszabb távon el tudjuk érni a mozgás öröme mellett a kívánt céljainkat. E célok természetesen nagyon sokrétűek lehetnek, egy közös azonban mindenképpen van bennük: az elérésükhöz a kitartás mellett szükség lehet olyan okos szerkezetre, amely pontos mérésével nemcsak visszajelzi szervezetünk éppen aktuális állapotát, de ideális megoldásokat is ajánlhat például a mozgásunk intenzitására, vagy az optimális teljesítendő távolságokra nézve egyaránt. Ilyen, igazán okos ajándék lehet például  egy pulzusmérő, vagy teljesítménymérő óra. Nagyon sok hasznos információval láthatják el ezek az órák a használójukat, a lépésszámlálástól kezdve, (amelynek optimális mennyiségét az Omega együttes 10 000 lépésben határozta meg), a pulzusunk éppen aktuális állapotán át az okos motivációs funkciókig. Ezek az okos mérő órák ma már elengedhetetlen kellékei még az amatőr sportolóknál is a professzionális hozzáállásnak.

Szobakerékpár és futópad, a legnépszerűbb ajándékok egyike

Nemtől és kortól függetlenül egyre többen töltik a szabadidejüket kocogással, vagy éppen kerékpározással. Amikor valakinek az élete részévé válik az ilyen jellegű mozgás, akkor bizony nagyon nehéz beletörődni abba, amikor a szabadban az időjárási körülmények nem teszik lehetővé a szeretett sport űzését. Éppen ezért a szobakerékpár, vagy éppen a futópad ideális ajándék megoldás lehet azok számára, akik amúgy egyébként a parkokban vagy éppen az országutakon szokták róni a kilométereket. Arról nem is beszélve, hogy nemcsak az időjárási körülményektől függetleníthetjük magunkat a szobabiciklik és futópadok segítségével, de időt is spórolhatunk ezek rendszeres használatával. Márpedig napjainkban, amikor sokan küzdünk állandó időhiánnyal, a szobakerékpár, vagy a futópad valóban hasznos és hosszú távon is hasznos ajándék ötlet.

Amivel érdemes erősíteni

Akik a tüdejük mellett az izmaikat is szeretnék nemcsak karban tartani, de növelni is, azoknak a konditermek ideális lehetőséget biztosítanak. Persze nem mindenkinek és nem mindig van ideje, kedve arra, hogy elmenjen egy edzőterembe, éppen ezért az otthonunkban is használható erősítő gépek ajándékozásával különleges örömet tudunk szerezni azok számára, akik idő hiányában, vagy éppen csak szemérmesebb természetük miatt szívesebben erősítenek az otthonukban.