Meghalt az elgázolt férfi Vecsésen, késnek a szegedi InterCityk is

A Mávinform közölte, hogy a Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára 10:28-kor elindult sebesvonat elgázolt egy embert Vecsés állomásnál.

Az esemény érinti a szegedi Intercity-vonatokat is: a helyszínelés végéig – várhatóan kora délutánig – két vágányon szünetel a közlekedés, így csak másik két vágányon közlekedhetnek a vonatok, emiatt a BudapestCeglédSzolnokDebrecenZáhony és a BudapestCeglédSzeged vonalon 1530 perccel növekedhet a menetidő.

A gázolásban érintett sebesvonat utasai a Nyugati pályaudvarról Szegedre 10:53-kor elindult Napfény IC-vel jutnak el Ceglédre. Onnan a 12:24-kor Záhonyba induló személyvonattal tudnak utazni Nyíregyházáig.

A torlódások és késések csökkentése érdekében a Nyugati pályaudvarról Monorra 11:38-kor induló S50-es vonat (2744) nem közlekedik. Az utasok a következő, 12:08-kor indul S50-es járattal (2754) utazhatnak.

Frissítés (14:01): Meghalt a Vecsésnél délelőtt történt vonatbalesetben elgázolt férfi - közölte az Országos Mentőszolgálat csütörtök délután az MTI megkeresésére.