Ujhelyi István kilépett az MSZP-ből: „Valami összeragaszthatatlanul eltört”

Botka László 2019-es távozása után a szintén szegedi Ujhelyi István is otthagyja a Magyar Szocialista Pártot. Erről közösségi oldalán írt bővebben.

„Nem gondoltam volna, hogy valaha is így lesz. Hogy ennyi sebet tud ejteni egy darabokra hulló kapcsolat nemcsak rajtam, de minden bizonnyal közösségem testén is. Hosszú idő tépelődése, belső vajúdása és gyászmunkája után írom most ezeket a sorokat.” Azt írja, az MSZP tagjainak és szavazóinak köszönheti politikusi karrierjét, és pont ezért nem is tőlük köszön el, hanem „a mai MSZP mechanizmusaitól, szemellenzős jövőtlenségétől”.

„Tudom, hogy mostani döntésem akár azt is jelentheti majd: a következő európai parlamenti ciklusban már nem kapok lehetőséget erre a szolgálatra, de addig is mindenki számíthat a tőlem megszokott aktivitásra, harcos munkára. Párttagságomat elengedve építem tovább az Esély Magyar Szociáldemokrata Közösség civil hálózatát, folytatom küzdelmemet a magyar érdekekért Európában és az európai értékekért Magyarországon” – írja levelében.

Ujhelyi 2000–2010 között az MSZP elnökségének tagja is volt, 2004–2010 között és 2014-től a párt alelnöke. 2022 óta alapítója és szervezője az Esély Körök országos hálózatának.