Feloszlik a Ricsárdgír zenekar

„Egyszer minden kalandnak vége, és úgy döntöttünk, mi ebben a több mint 10 éve tartó, felfoghatatlanul csodálatos és sűrű kalandban idén megtaláltuk a kincset, tovább nem keresgélünk” – írta közösségi oldalán a nemrég a SZIN-en is fellépő artfart/indie/trash műfajokban játszó együttes.

Idén jutottak el arra a szintre, amire álmukban sem gondoltak volna, mikor 2010-ben Szentendrén a frontember, Márton Dániel anyukájának a pincéjében először játszották le a Repülőgép c. számot. Mint írják, minden évben magukra licitáltak, és többször felmerült a feloszlás gondolata, „mert ez sokkal inkább egy projekt volt, mint egy zenekar”.

Úgy érezik, még sok van bennük, ezeket az energiákat már nem a Ricsárdgírbe invesztálják, mert

többszörösen is elérték azt, amit szerettek volna, és „a Ricsárdgír is sokkal jobban kinőtte magát, mint amire hivatott volt.

Egy ilyen sokszínű zenei palettán, mint ami Magyarországon van, meg tudtunk maradni annak, amit őszintén tudunk képviselni”.  Egy Ricsárdgír-koncert lesz még 2023. május 18-án a Budapest Parkban, amire egy nagy búcsúbuliként tekintenek.

Márton egyébként 2017-ben már nyilatkozta azt, hogy még két évet lát a zenekarban, majd 2019-ben azt, hogy 2021-ben fognak megszűnni, és korábban is többször viccelődtek a zenekar feloszlásának ötletével.