Csütörtökön mégis benézhetünk 30 fok fölé Szegeden, majd rögtön jön egy hidegfront

A hét legmelegebb napja csütörtök lesz, délen 32–33 fok is lehet. Estétől viszont egyre több zivatar jön – írja az Időkép.

Az időjárási portál cikke megjegyzi, hogy már szerdán is többfelé eléri, délen, délnyugaton egy-két fokkal meg is haladja a hőmérséklet a 30 fokot, majd csütörtökön tetőzik a meleg, délen többfelé 3233 fokos kánikulában lesz részünk.

Szegeden mindez 32 fokos időt jelenthet.

A meleg levegő feltámadó délies széllel érkezik, északnyugaton nagy területen megerősödik a légmozgás, de máshol is gyakran kísérhetik élénk lökések. 

Csütörtökön kezdetben sok napsütés várható, majd délutántól egy közelgő hidegfront hatására nyugat felől egyre több felhő érkezik. Eleinte csak elszórtan, késő délutántól, estétől egyre többfelé várható záporok, zivatarok kialakulása. Több helyen jelentős csapadék hullhat, az intenzívebb zivatarokhoz felhőszakadás, jégeső is társulhat.

Ez a csapadékzóna péntek hajnalban kelet felé távozik, mögötte pénteken kellemes nyárutóra, sok napsütésre, de kissé szeles időre készülhetünk 2428 fokos maximumokkal. Napközben csak kevés helyen fordulhat elő zápor, esetleg zivatar.