Alapjogokért Központ: Márki-Zay Péter beismerte, hogy „nemzetközi globalista erők” akartak beavatkozni a magyar választásokba

A kormányközeli Alapjogokért Központ szerint Márki-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt beismerte, hogy nemzetközi globalista erők akartak beavatkozni a magyar választásokba.

🤷‍♂️👽💰Példátlan, de nem példa nélküli botrány a baloldalon: Márki-Zay Péter beismerte, hogy nemzetközi globalista erők próbáltak meg beavatkozni a magyar választásokba, ami szuverenitási kockázat írta az Alapjogokért Központ pénteken a Facebook-oldalán.

Az AK közölte: Márki-Zay Péter a napokban egy podcastban elismerte, egyesületéhez még a választások után is több száz milliós külföldi adomány érkezett. Ráadásul folytatták Márki-Zay és csapata annak ellenére kapott újabb forrásokat, hogy korábbi ígéretét sem teljesítette, nem számolt el a belföldön gyűjtött adományok és pénzek felhasználásáról. A kormányközeli civil szervezet szerint az eset több szempontból is aggályos; a magyar pártfinanszírozási törvény kifejezetten tiltja hazai politikai pártok finanszírozását külföldi forrásokból.

Ez a tilalom nem egyedi, a legtöbb demokratikus állam ezzel is óvja országát attól, hogy külföldi erők pártokat és politikusokat vásároljanak maguknak. A magyar jogalkotó célja ezzel a tilalommal világos: külföldről ne szólhassanak bele a magyar belpolitikába, és ne lehessen ezt megtenni a legprimitívebb eszközzel, nevezetesen azzal, hogy külföldi érdekcsoportok lefizetnek belpolitikai szereplőket, hogy azok az ő nótájukat fújják írták.

Hozzátették: Márki-Zayék tehát rosszhiszeműen, megkerülve a magyar törvényeket, egyesületüknek juttatott források révén korábbi, baloldali kampányköltéseket fizettek ki a nem kampányra kapott pénzből, amit maga a jelölt vallotta be, mégpedig a donor, az adományozó helyesbítése mellett. Megjegyezték: az Action for Democracy ugyanis elismerte, a magyar civil társadalom és a független média támogatása érdekében gyűjtött forrásokat utalta át Márki-Zay mozgalmának, és nem kampánytámogatást nyújtott, hanem az egyesület tevékenységét különös tekintettel az LMBTQ-jogok sérelme elleni kiállásra finanszírozták.

Azt állítják, hogy az Action for Democracyt közvetlenül a magyar választások előtt alapították, és feltett célja a magyar választások befolyásolása volt, a 2022-es voksolásra egyfajta főpróbaként tekintettek. A központ szerint az Action for Democracy vezetője a Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt felbukkant Korányi Dávid, akit Bajnai Gordon is megörökölt főtanácsadóként, majd 2019-ben Karácsony Gergely hívta a fővárosi városházára, szintén főtanácsadói minőségben. Korányi Dávid jelenleg is számtalan, Soros György által finanszírozott NGO vezetői vagy tanácsadói testületének tagja, a progresszív politikai hálózat háttérintézményeinek befolyásos alakja tették hozzá.

Az elemzés szerint példátlan, de nem példa nélküli, hogy a Soros-hálózat pénzzel és erőforrásokkal kívánja manipulálni a magyar belpolitikát. Az eredeti poszt itt hosszasan sorolja a vélt összefonódásokat, majd megjegyzik, hogy köztudott, miszerint a Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, az Amnesty International, vagy éppen a Patent egyesület mind-mind Soros György dotációjától függő szervezetek áll az AK írásában.

Hangsúlyozták: a választásokon felhatalmazást szerző Országgyűlés a szuverenitás legfőbb letéteményese. Ha ebbe a folyamatba külföldről beavatkoznak, ha a szuverenitásunkat áruba bocsátjuk márpedig a magyarországi baloldal szereplői rendre ezt teszik , akkor az országunk elveszítheti az önálló cselekvés lehetőségét: hiszen a baloldal mindig annak a nótáját húzná, aki fizet érte fogalmaztak.