Vége a hőségnek, egyelőre 30 fok fölé nem nagyon megy a hőmérséklet Szegeden

Augusztus utolsó napján északról újabb hidegfrontot kapunk a nyakunkba, ezért a felszínen élénk, erős északi szél lehet. A legtöbb helyen 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, így Szegeden is. Szeptember eleje kellemes nyárvégi idővel kecsegtet, a hónap első napjain kevés csapadék, sok napsütés és mérsékelt meleg várható, délutánonként 22 és 27 fok közötti hőmérséklettel írja az Időkép.

Kedden az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de néhány helyen, főként a déli országrészben az erősebben megnövekvő gomolyfelhőkből zápor, zivatar kialakulhat. A szél csak záporok, zivatarok környezetében erősödik meg, fokozódik viharossá. A legmelegebb órákban 25-31 fokra van kilátás, Szegeden 29 fokot mérhetünk.

Szerdán több helyen megnövekedhet a fátyolfelhőzet. Eső, zápor csak este nyugaton fordulhat elő. Keleten, északkeleten és északon többször élénk lehet az északias szél. Délután 2430 fokra van kilátás, Szegeden ismét 29 fokot jósol az Időkép előrejelzése.

Csütörtökön főként a déli, délnyugati tájakon fordulhat elő eső, zápor, kis eséllyel zivatar, a legtöbb csapadék a nyugati határ közelében valószínű. Élénk, erős északi-északkeleti szélre, 2027 fokos maximumokra van kilátás, a csapadékosabb tájakon számíthatunk a hűvösebb időre. Ekkor mindössze 24 fok lehet városunkban.

Pénteken több lesz a napsütés és kevesebb a csapadék. Ekkorra már mindenütt enyhül a nagy nyári meleg, a maximumok szinte mindenhol 25 fok alatt, vagy a környékén maradnak. Az északkeleti szél időnként megélénkül. Szombaton újra pár fokkal melegebb lehet, de a hőség nem tér vissza.