Hangtompítós puskával lőtt nyulakra egy szegedi orvvadász a kömpöci erdőben, vádat emeltek ellene

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség orvvadászat mellett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt vádat emelt egy szegedi férfival szemben, aki engedély nélkül egy hangtompítós puskával a kömpöci erdőben vadnyúlra vadászott olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a férfi azért, hogy engedély nélkül vadásszon, ismeretlen körülmények között beszerzett egy 22-es kaliberű puskát és hozzá 44 darab töltényt. Az orvvadász a puska csőtorkolatára előzetesen hangtompítót is felszerelt, így kezdett március 19-én délelőtt Kömpöc egyik erdejében vadnyúlra vadászni. Rövidesen észrevett egy elejtésre alkalmas példányt és célzott lövést adott le rá. Szándéka ellenére azonban elvétette a lövést, így az orvvadász autóba ült és elhajtott a helyszínről.

A vadásztársaság tagjainak bejelentésére időközben kiérkező rendőrök igazoltatták a férfit és a hangtompítós puska, valamint a lőszerek mellett egy légfegyvert is találtak nála, amit a jogosulatlan vadászati tevékenység érdekében tartott magánál. Kiderült, hogy nemcsak a vadászathoz, de a lőfegyver és a lőszerek tartásához sem volt engedélye.

Az ügyészség a férfit az orvvadászat mellett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntettével vádolja, ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.