Mit érdemes tudni az antioxidáns polifenolokról? (X)

Polifenolok a természetben megtalálhatók gyümölcsökben, zöldségekben, fűszernövényekben, sőt, még virágokban és fák kérgében is fellelhetők. Ezek a vegyületek nagyon erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatást közvetítenek. Érdemes felhasználni őket a szépségápolás során.

Életerős, feszes bőr antioxidánsok által

A polifenolok megfelelő mennyiségét szervezetünkbe juttatva feszesebbé válhat bőrünk, ugyanakkor lassíthatók a bőröregedés folyamatai. A növényi színanyagokban gazdag készítmények beszerezhetők a BIOLA Webshop “fiatalító” termékei közül. A polifenolokban bővelkedő biokozmetikumok jótékonyan hatnak bőrünkre, vitalizálják, táplálják azt. Egyes készítmények rejuvenáló krémpakolásként alkalmazandók, míg mások kifejezetten a szemkörnyéki területre lettek kifejlesztve.

A bio és biodinamikus kozmetikumok legnagyobb előnye, hogy magas gyógynövénykivonat tartalommal bírnak, melyek feszesebbé, élettel telibbé varázsolják bőrünket. Ilyen például a BIOLA Bio goji és alaria time control szérum. Ez a termék az érett, tápanyaghiányos bőr éléskamrája, melyet arcon, szemkörnyéken és dekoltázson is alkalmazhatunk. Hidratál, vitalizál és táplál egyszerre.

Anti-ageing hatóanyagban gazdag alaria alga kivonat, ganoderma gomba és goji kivonata révén segít a kisimultabb szemkörnyék megteremtésében. Tartalmaz hialuronsavat, vitaminokat is. A fiatalos, üde bőrállapot fenntartásában a gránátalmamag olaj polifenol tartalma is közrejátszik. Érdemes kúraszerűen feltölteni szervezetünket antioxidáns hatóanyagokkal.

Belső támogatás a szebb arcbőrért

A polifenolok egyik legjelentősebb csoportját a flavonoidok alkotják, melyek felelősek a természet csodálatos színvilágáért. Ezen vegyületek jótékonyan befolyásolják bőrünk állapotát is. Erős antioxidáns és gyulladásgátló hatásuknál fogva bizonyos dermatológiai betegségek esetén is alkalmazandók, például ekcéma fennállásakor.

Ezért érdemes a külső ápolás mellett belsőleg is támogatni bőrünket. Fogyasszunk minél több színes zöldséget, gyümölcsöt! Megfelelő mennyiségű polifenol tartalom révén késleltethetjük a bőröregedést, a ráncok megjelenését és feszesebbé válhat arcbőrünk.

Rejuvenáló krémpakolás érett, száraz bőrre

A Demeter Biodynamic Skin Care - bio nutrimax krémpakolás kifejezetten érett, száraz bőrre javasolt. Regeneráló növényi olajokban gazdag és növényi kivonatokban, melyek feszesítő, fiatalító hatásúak. Megtalálható benne a flavonoidokban bővelkedő yam gyökér, valamint a hibiszkusz és kurkuma kivonata egyaránt, melyek támogatják bőrünk egészséges működését, ezáltal még vitalizáltabbá, fiatalosabbá válik megjelenésünk.

Javasolt heti rendszerességgel alkalmazni a krémpakolást, közepes vastagságú rétegben!

Használjuk ki a természet nyújtotta lehetőségeket, és válasszunk biodinamikus kozmetikumokat, belsőleg pedig antioxidánsokat tartalmazó zöldségeket, gyümölcsöket! Őrizzük meg szépségünket a természet erejével!