Katonai konvoj indul péntek reggel Szentesről Hajdúhadházra, megnövekedett forgalomra kell számítani

Katonai konvoj közlekedik pénteken reggeltől Szentes és Hajdúhadház között hívta fel a figyelmet csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a Honvédelmi Minisztérium. Azt írták, a TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja befejezte gyakorlatát Szentesen, ezért visszatérnek Hajdúhadházra.

Emiatt pénteken a reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalomra kell számítani Szentesről Gyomaendrődön, Szeghalom–Berettyóújfalu között, az M35-ös autópályán és a 4-es főúton keresztül Hajdúhadházig; valamint Szentesről Kunszentmártonon, Martfűn, Rákóczifalván, Szolnokon, Szajolon, Kenderesen, Püspökladányon, a 4-es főúton és Debrecenen keresztül Hajdúhadházig.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják. A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvojok hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

Kérnek továbbá mindenkit, hogy a katonai szállítmány közelében minden esetben az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek olvasható a HM közleményében.