Műanyag hegesztés (X)

Van, amikor a bőség zavara csak megnehezíti a döntést, azonban adódnak olyan helyzetek is, amikor jó, ha van miből választani. Ilyen az, ha éppen az otthoni szerszámkészlet feltöltésén dolgozol, és véletlenül sem szeretnéd, hogy bármi lemaradjon. Szerszám webáruházunkban biztosan megtalálod a számodra megfelelő gépeket és eszközöket.

A hőlégfúvóról talán nem is gondolnád …

A hőlégfúvó használata kifejezetten változatos, és sok lehetőséget rejt. Nem gondolnád elsőre, de alkalmas festékleégetésre, mélyhűtőládák és hűtőszekrények felolvasztására, mindemellett nagy felületek ragasztásánál és olvasztásánál is kitűnő munkaeszköz.  Ha ez nem lenne elegendő, grillsütők begyújtásához sem utolsó opció, de ugyanúgy remek választás PVC cső tágításhoz vagy matrica eltávolításához. Emellett, ha eddig úgy érezted, sok ideig tart, míg megszárad a gumiszőnyeg – használj hőlégfúvót!

Ha mindezzel még nem győztünk meg arról, hogy minden háztartásba kell egy hőlégfúvó, ugyanis többet tudsz vele annál, mint pusztán műanyagot hegeszteni – akkor olvass tovább! Tételezzük fel, hogy eddig problémát jelentett, hogy a szemüveg leesik a fejedről, nem jó a méret – fogd a hőlégfúvót és formáld át. Ilyen egyszerű. Szintén megerősít abban a döntésedben, hogy szükség van rá a ház körül. Hasznos lehet tetőjavításra, ereszcsatornák forrasztásakor, vagy akár virágföld, kutyaól, és madárketrec fertőtlenítésénél. Most már teljesen felkészült vagy, tudsz vele zsugorítani, tágítani, ragasztót olvasztani vagy eltávolítani, esetleg autót feliratozni, autófólia és egy hőlégfúvóval karöltve. Viszont, engedd meg, hogy konkrét példával végleg levegyen a lábadról.

Steinel hőlégfúvó, a műanyag hegesztés királya

Eláruljuk neked – műanyag hegesztésre és forrasztásra a legbiztosabb és legkifizetődőbb választás. A több, mint 20 féle hőlégfúvó gép közül a Steinel Yato és Extol márkák az egyik legkeresettebb árucikkek a Szerszámok webáruházunkban, így kézenfekvő, ha most őket mutatjuk be részletesebben.

A műanyagtól függően a 200-300°C az ideális, aminek szabályozása nem csak praktikus, de egy olyan szempont, ami a legtöbb barkács embernek sokat segíthet. A gyakorlatban a hőlégfúvó kifújó csövét kell szűkíteni, hogy a cső belsejének összeolvadását ki tudjuk küszöbölni. Fontos, hogy a hőmérsékletet fokozatosan kell emelned, minden Steinel műanyag hegesztő huzal csomagolásán látható az optimális munkahőmérséklet.

Milyen eszközzel járjon párban?

Fontos odafigyelnünk a részletekre, hiszen csakis kizárólag azonos hozaganyagot használhatsz a megfelelő kötés eléréséhez. A szűkítő vagy hegesztőlap kitűnően kiegészíti a hőlégfúvó munkáját. Már tudod, hogy miből áll össze a tökéletes „munkaerő”, de milyen műanyagnál vetheted be? A válasz könnyen kikövetkeztethető, ugyanis hőre táguló műanyag a helyes megoldás, amelyhez a hegesztőhuzal az adott műanyag saját anyagával egyezik meg.

Ha elektronikai eszközt szeretnél borítani, mint például nyomtató vagy billentyűzet, akkor az ABS műanyaghoz a Steinel ABS műanyag hegesztőhuzal ideális választás. Palackok, flakonok és vízvezetékek legtöbbször Steinel HDPE műanyag hegesztőhuzalból készülnek. Ha pedig eddig gondot okozott különböző kannák, dobozok, ládák vagy egyéb csomagolóeszközök előállítása, az ideális a Steinel PP műanyag hegesztőhuzal. Szilárdsága, vegyszer- és vízállósága megkérdőjelezhetetlen helyet foglal a piacon!