A hirtelen távozó szegedi futballedzőt már a DVTK is menesztette öt hónap után

Öt hónapja sem nevezték ki, máris távozik a diósgyőri focicsapat edzője, Dragan Vukmir – vette észre a 444.hu.

Ismert, hogy áprilisban, az NB II előző szezonjának hajrájában a Diósgyőr sokáig első helyen is volt, azonban a csapat hazai pályán kapott ki 50-ra a Szegedtől, így már csak két pontra volt a második helyen lévő miskolci együttestől. A következő mérkőzésen ugyan nyertek, tehát nem közeledett a Szeged, de az edzőt, Kondás Elemért hirtelen elküldték.

Ekkor jött a hír, hogy Dragan Vukmir hirtelen felmondott a Szegednél, majd pont a rivális Diósgyőr csapatához került.

A távozást mindenféle nyilatkozgatások és jogi vita követte, de aztán a miskolci csapat a következő körben csak 0-0-s döntetlent játszott a Tiszakécske ellen, de még ekkor is második maradt a csapat, három pontra volt a Szeged és a Kecskemét is.

Az ezt követő fordulóban dőlt el végül, hogy a Kecskemét meg is tartotta a második helyét, amivel feljutott az NB I-be. Mondhatni nyílt titok volt, hogy Vukmir azért érkezett Miskolcra, hogy a Szeged meg ne előzze a feljutásra pályázó Diósgyőrt. A terv végülis bejött, csak egyikük sem jutott fel végül, mert a Kecskeméttel nem számolt senki.

Vukmir a DVTK-nál összesen tizenkét meccset élt meg a kispadon, az új idényben ötből hármat elvesztettek. A Diósgyőr közleménye szerint Vukmir közös megegyezéssel, azonnali hatállyal távozik, hamarosan kinevezik az utódját.