Hogyan válassz nyakláncot esküvődre? (X)

A nyaklánc viselése évezredek óta múlhatatlan népszerűségnek örvend mind a férfiak, mind pedig a nők körében. Ha azonban az esküvőkre gondolunk, akkor ez az esemény a gyűrűt testesíti meg, hiszen az igen elhangzásakor ennek felhúzására kerül sor. A házasságkötéshez ezenkívül talán még a tiarát köthetjük, amiről úgy tartják, hogy szintén ehhez a jeles eseményhez kapcsolható.

Ez a két ékszer tehát az, ami hagyományosan az egybekelés neves alkalmával viselendő, pedig ezeken kívül még számos ék vár arra, hogy az ifjú pár felfedezze létjogosultságukat a ceremónián.

Az esküvői nyaklánc

A nyaklánc kiemelheti a menyasszony tündöklését, érdemes tehát kellő odafigyeléssel kiválasztani, mi fogja díszíteni a dekoltázst. A Velekey Ékszervilág webáruház változatos nyakláncai között könnyedén kiválasztható az a darab, ami az ara stílusához leginkább illik. És a kulcsszó az, hogy milyen a személyisége, miben érzi jól magát.

Az esküvői nyakék lényege ugyanis nem az, hogy domináljon, hanem az, hogy megfeleljen a menyasszony elvárásainak, kiemelje vonásait, még tündöklőbbé tegye őt a nagy napon. Gyakran előfordul, hogy ez kerül legelőször kiválasztásra, mert a menyecske beleszeret egy adott darabba, és ragaszkodik annak viseléséhez. Ilyenkor a folyamat megfordul, ugyanis a ruha kiválasztása az ékszertől függ. Ha a nyaklánc adott, akkor a ruha dekoltázsát kell úgy kiválasztani, hogy megfelelően mutasson és egymáshoz illőek legyenek.

Mennyire legyen a nyakék látványos?

A legjobb választás, ha a menyasszonyt tündököl és nem az ékszer. Tehát a túlságosan domináns nyakék nem biztos, hogy szerencsés választás erre az alkalomra. Mindennek a kulcsa a harmónia és az összhang. Persze itt is beszélhetünk egyéni eltérésekről, hiszen egy visszahúzódó, szerény menyasszony számára érdemes az ékszerek terén is az eleganciát, visszafogottságot választani.

Azonban, ha az ara harsány, extravagáns és tündöklő, akkor bátran viselhet feltűnőbb darabokat feltételezve azt, hogy ruhája, cipője, frizurája is el fog térni az átlagostól. Ebben az esetben egy figyelemfelkeltő ékszer kevésbé fog tudni dominálni sőt, harmonikusnak tekinthető.

Milyen anyagból készüljenek az esküvői ékszerek?

Mire ide kerül a sor, már túl van a pár az eljegyzésen, tehát van eljegyzési gyűrű és megvásárolták a karikagyűrűt is. Tehát a stílus és az anyag már adott, illeszd ehhez a nyakláncot is! Ha tehát sárga arany mellett tettétek le a voksot a jegy- és karikagyűrű terén, akkor a nyakék is készüljön ebből az anyagból.

Nagyon divatos manapság a kevert anyag, vagyis a sárga és fehérarany együttes használata. Ha a pár ilyen gyűrűket választott, akkor a nyakláncban is legyen ezen színek keveredése, hiszen az összhang nagyon fontos.

A menyasszony ezen a napon teljes pompájában tündököl az oltár előtt. Figyelnie kell arra, hogy ruhája, cipője, frizurája és minden kiegészítője tökéletes harmóniában álljon egymással és tükrözze személyiségét, így fog tudni legjobban kiteljesedni és ragyogni!