A Honfoglalás 2000 Egyesület kikiáltaná a királyságot

Meglehetősen érdekes közleményt tett közzé a Honfoglalás 2000 Egyesület vasárnap délután, mely civilnek mondott szervezet egyébként a kormányt és a Békemenetet szokta írásbeli kiállásokkal támogatni.

„A fejlődés, biztonságunk, s a nemzeti összetartozás érdekében, az egymásra való figyelés és a gondoskodás megteremtése céljából meg kell változtatni a magyar Alkotmányt” – írják, mintha még nem lett volna elégszer átírva az alaptörvény.

Mint a közleményben megjegyzik, a civil szervezet kezdeményezi, hogy a jövőben ne köztársasági, hanem királyság államformában működjön hazánk. „Király nélküli királyság legyen Magyarország! Erre volt már példa történelmünkben, s több európai országban is kormányzó irányította hazáját” – emlékeztetnek.

Az alaptörvény-módosítás szerint a történelmi hagyományok tisztelete okán a megye helyett vármegye, a kormánymegbízott titulusa pedig főispán lenne.

A királyság államformaként I. István megkoronázásával jött létre, most egy hét-kilenctagú ismert, független, tekintélyes személyiségekből álló (pl. Korona) testület ellenőrizhetné az alkotmányos működést. A későbbiekben részletesen kitérünk a királyság intézményének magyarországi alkalmazhatóságára – ígérik a közleményben.

„A magyaroknak össze kell fogniuk, véget kell vetni az átkozott belharcnak. S ezt csak a napi politikától mentes széleskörű nemzeti összefogás révén, a királyság keretében érhetjük el. Isten óvja a Magyar Királyságot!” – zárul a közlemény.