A gyermek karóra a felnőtt órák hű mása? (X)

Bár napjainkban az okosórák uralják az órapiacot, azonban a gyermekóra ma sem elhanyagolható kiegészítő a kicsik számára. Az órák mind analóg, mind pedig digitális változatban elérhetőek, de kifejezetten ajánlott a gyerkőc részére analóg karórát vásárolni, mivel az óra számlapjának, működésének megismerése hasznos lesz neki a jövőre nézve.

Ha a gyermek már ismeri a számokat, akkor vegyünk neki digitális órát, hiszen ezen könnyen leolvashatják a pontos időt. A legtöbb gyermekórát digitális kivitelben találhatjuk meg.

Okoskészülék-e a karóra?

A mai gyerekek már a digitális forradalomban cseperednek fel. Kicsi koruktól kezdve természetesnek tekintik a mobiltelefon, a tablet vagy a számítógép látványát, és már korán el is kezdenek érdeklődni ezek iránt. Az Órashop.hu gyerek karórái között azonban vannak olyan időmérők, amelyek bár hagyományos eszközök, de már kicsit többet tudnak az átlagos óráktól. Ha tehát nem szeretnénk okosórát tenni gyermekünk csuklójára, akkor találhatunk olyan karórát, amely minden elvárásunknak megfelel.

A gyermek órák stílusa

Ennél sokszínűbb kínálatot nehezen lehetne találni. A srácok ugyanis annyira különböző ízléssel rendelkeznek, hogy muszáj mindenki számára megfelelő darabot készíteni. Akadnak olyanok, aki arra vágynak, hogy az óra a szüleik órájához hasonlítson, ezért a felnőttek órájának kicsinyített változatát keresik, mások pedig vicces, színes, mozgalmas órára vágynak, és akad, akiknek a mesefigurás vagy szuperhősös vekker a kedvencük.

Az óramárkák tehát totálisan elengedhetik fantáziájukat, ha a gyerekeknek készült termékekről van szó, hiszen biztosak lehetnek abban, hogy minden egyes modelljük gazdára fog találni.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie ezeknek az óráknak?

A legfontosabb követelmény amellett, hogy tetszen a kis tulajdonosnak az, hogy strapabíró legyen. Nem várhatjuk el ugyanis egy gyerektől, hogy egész nap az óráját védje a sérülésektől. A mozgalmas életüknek köszönhetően az órának is helyt kell állnia minden helyzetben.

A karóra a játék során könnyen megütődhet, megkarcolódhat, kerülhet poros, koszos közegbe, esetleg víz is cseppenhet rá. Ezeket az órákat ezért úgy tervezték, hogy ellenálljanak a gyerekek által okozott mindennapi hatásoknak Az anyaguk legtöbbször műanyag és szilikon, hiszen ezek a legtartósabbak. Érdemes odafigyelni a vízállóságra, főleg akkor, ha a gyermek úszni jár. Sokat segít ilyenkor, ha nem kell fel- és levenni, ezzel kockáztatva azt, hogy ottmarad valahol.

A gyermek karóra tehát lehet hű mása is a felnőtt órának, de lehet egy vicces, bohókás, mindenféle színben pompázó kis remekmű, amire a tulajdonos minden egyes alkalommal örömmel tekinthet. A gyermekeknek készült óra kisebb méretű, mint a felnőttek órája, valamint a szíja is rövidebb és keskenyebb, mint a felnőtt változaté. Mivel ezek az időmérők megfizethető árkategóriába tartoznak, ezért bátran vásároljuk meg gyermekünk számára, és ne bosszankodjunk, ha néhány hónap múlva egy másik, esetleg komolyabb kinézetű vekkerre vágyik.