Lázár János minisztériumának épülete rendőri védelmet kap

A kormány új rendelete alapján, amely a Magyar Közlönyben látott napvilágot, az építési és beruházási miniszter elhelyezését biztosító épület a létesítménybiztosítási intézkedés céljából kijelölt létesítmények és értékek közé került. Az Index információi szerint a Lázár János vezette minisztérium jelenleg a Miniszterelnökségnek otthont adó Kossuth tér 2–4. szám alatt található.

A létesítmények védelméről szóló 1996-os rendelet értelmében a kijelölt létesítmények folyamatos őrzését és védelmét a Készenléti Rendőrség végzi. A védelem kiterjed a létesítmény technikai biztosítására, a be- és kilépő személyek, valamint csomagjaik ellenőrzésére, a létesítmény közvetlen környezetének, továbbá az érkező szállítmányok és küldemények biztonsági ellenőrzésére, valamint a külső-belső őrzésre.

A kijelölt létesítményt a létesítmény használója az őrzés biztonságához szükséges biztonságtechnikai eszközökkel és berendezésekkel szerelteti fel, és biztosítja az őrzést ellátó állomány megfelelő szintű elhelyezését – írják.