A múlt héten 117 áldozata volt a koronavírusnak, a szegedi szennyvízben megállt a koncentráció növekedése

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ a honlapján szerdán. A tendencia az egyes városokban úgyszintén stagnáló, mivel számottevő emelkedés vagy csökkenés sehol sem tapasztalható tették hozzá.

Az NNK közölte: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi hely – tehát Szeged esetében is – az emelkedett, három mintavételi helyen pedig Debrecenben, Salgótarjánban és Zalaegerszegen a mérsékelt kategóriába esik. A koncentráció skáláján négy fokozatot különböztetnek meg: alacsony, mérsékelt, emelkedett, magas.

Meghalt 117, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 47 083-ra emelkedett közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

Jelenleg 570 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 2015-en vannak. A kormányzati portálon azt írták: az előző héten 16 249 új fertőzöttet igazoltak. A gyógyultak száma 1 924 022, az aktív fertőzötteké 50 543.

Forrás: NNK