Kigyulladhatott a szegedi InterCity mozdonya Kiskunfélegyháza után, szerencsére a kétvágányos szakaszon

A Szegedről Budapestre tartó, Kiskunfélegyházáról 18:37-kor elinduló Pusztaszer InterCity (IC733) mozdonya meghibásodott – írja a Mávinform. Normál esetben ilyen eseményről nem nagyon számolunk be, azonban azt a nem megerősített, nem hivatalos információt kaptuk, hogy

nem szimplán lerobbant a szerelvényt vontató mozdony, hanem ki is égett.

Pontosabban „felrobbant” a mozdony fokozatkapcsolója. A tüzet azonban már eloltották a tûzoltók, a járművet pedig előreláthatólag visszahúzzák Kiskunfélegyházára.

Ugyanakkor a vasúttársaság hozzátette, hogy az eset a többi vonatnak nem okoz késést a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon, mivel a kétvágányú szakaszon Budapest felé, Kiskunfélegyháza után a vonatok egy vágányon továbbra is zavartalanul közlekedhetnek. A Pusztaszer IC utasainak hosszabb eljutási időre kell számítani.

Sajnos a mozdonyról egyelőre nincs képünk, de a MÁV élő térképén jelenleg így fest a helyzet:

Forrás: MÁV

Frissítés (18:17): Időközben olvasónktól kaptunk egy képet az állítólagosan lángoló mozdonyról. Elmondása szerint a következő InterCity-n ültek, amely bevárta, hogy visszavontassák a szerelvényt Kiskunfélegyházára. Azonban mint olvasónk megjegyezte, kívülről semmi nem látszik a mozdonyon, így valószínűleg nem volt nagy tűz, vagy nem keletkezett nagy kár.

Fotó: Olvasónk