Biztonsági kamerákkal az otthon védelméért! (X)

Mindenki nagyon jól tudja, hogy egy ház lehet csupán egy épület, de az otthon valami egészen más. Így nemcsak a benne lévő értékeinkre szeretnénk vigyázni, hanem szeretteinkre is, valamint arra, hogy az otthonunk biztonságos fészek maradjon örökké.

Ehhez többszintű védelem kialakítása adja a legmegfelelőbb alapot.

A biztonsági kamerák jelentősége

A vezeték nélküli, biztonsági megfigyelőkamerák, melyeket elérhetünk a Metroman.hu webáruházban, az egyik fontos tényezői a komplett biztonsági rendszernek. Közöttük megtaláljuk a kültéren, valamint a beltéren alkalmazható modelleket egyaránt, s abban az esetben, ha olyan helyre szeretnénk a kameránkat telepíteni, ahol az időjárás viszontagságaival szembeni ellenálló képesség lényeges, akkor mindenképpen az előbbi csoportból válogassunk.

Tippek a választáshoz

Amikor biztonsági kamerát vásárolnánk, érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen elvárásaink vannak vele szemben. Egy vezetékes típusnál a kábelek elrejtéséről, valamint az áramforrástól való megfelelő távolságról is gondoskodnunk kell, míg ugyanezek a problémák nem merülnek fel a vezeték nélküli készülékek esetében, ezért jó gondolat ezek mellett elköteleződni.

A kamerák típusa többféle is lehet, például választhatunk aszerint, hogy szeretnénk-e panorámafelvételt, mekkora látószögre van szükségünk, folyamatos rögzítést szeretnénk, vagy mozgásra aktiválódó kamera lenne a tökéletes számunkra. Kültéri modellek esetében akár napelemes változatokat is használhatunk. Amennyiben szeretnénk láthatatlanná tenni a kamerát, akkor gondolkodhatunk lámpaizzóba rejtett, illetve minél kisebb méretű kamerákban egyaránt.

Riasztórendszerek, kaputelefonok

A megfigyelés mellett a különböző riasztókkal, sőt, a kaputelefonok alkalmazásával is tovább fokozhatjuk a védelmet. A riasztókhoz többnyire szintén tartoznak kamerák, illetve érdemes ezekkel kiegészíteni a rendszert, ahogy a kaputelefonok esetében is szintet léphetünk azzal, hogy nemcsak hangot, hanem képet is kapunk arról, aki éppen a bejárat előtt tartózkodik, és be szeretne jutni hozzánk.

Az innovációk közül akár olyan megoldásokat is érdemes megfontolni, amelyek távolról, mobiltelefonos applikációk segítségével is kezelhetők. Ezekkel egyrészt bármikor megnézhetjük, hogy mi a helyzet éppen otthon, másrészt elérhetővé válik az az opció is akár, hogy úgy beszélgessünk a kapunk előtt álló személyekkel, mintha közben éppen az ingatlanban tartózkodnánk.

Egy jól átgondolt biztonsági rendszer ideális esetben több tényező együttes meglétével képes valódi védelmet garantálni annak érdekében, hogy otthonunk érintetlenségét, biztonságát maximális mértékben megőrizhessük. A modern megoldásokkal pedig nyugodtan búcsút inthetünk az abbéli szorongásainknak is, hogy vajon éppen mi történik otthon a távollétünkben.