A hűséges Pembroke welsh corgi, aki mindenhová követi gazdáját (X)

A welsh corgi imádja a társaságot, és aktívan részt vesz a családi életben. Nagyszerű barát, aki a gyerekekkel is szívesen eljátszik. Olyan kutyafajta, akit mindenki imád, ez leginkább mókás megjelenésének és kedves jellemének köszönhető.

Hűséges társ és remek családi kutya

A Grandopet.hu welsh corgi fajtaleírása alapján megismertetünk ezzel a tündéri kutyussal, aki azonnal belopja magát az emberek szívébe, és imád részt venni minden társasági eseményen. Amennyiben te is arra vágysz, hogy elkísérjen hű kedvencedként utad során, a corgi a neked való kutyafajta!

Korábban marhacsordák és birkanyájak őrzésére hívták segítségül, leginkább élénk természete miatt.

Az elmúlt évek során egyre népszerűbbé vált, kutyatartók milliói rajonganak érte. A leghíresebb corgi imádó II. Erzsébet brit királynő volt, aki az évek során több mint 30 kutyust tartott.

A kelta legendák úgy tartják, hogy a legősibb fajta, akinek elődei a vikingekkel együtt érkeztek a szigetországba annak idején. Egy walesi monda pedig arra hivatkozik, hogy a tündérek hű kísérői voltak ezek a kedves ebek. Egyesek szerint erre utal a szőrzetének mintázata, a hátán látható folt a mese alapján a tündérnyereg helyét jelöli, mely nyomot hagyott a bundáján.

Kedves természeténél fogva nagyszerű családi kutya, aki mindig a gazdája nyomában jár. Ideális választás tehát gyerekek mellé is, hiszen különösen társaságkedvelő kedvenc.

Nagy kutyus apró testben

Rövid lábai ellenére, mozgékony, aktív kutyafajta. Igényli a mentális és fizikai kihívásokat egyaránt. A corgi egy végtelenül barátságos és rendkívül okos eb. Határozott, öntudatos, aki tudja mit akar, ezt megerősíti pásztorkutya mivolta is.

Imádja a gazdáját, lételeme, hogy mindenhová elkísérje, kövesse. Kicsit önfejű, emiatt következetes, szeretetteljes nevelés szükséges számára. Ezt megkapva kiegyensúlyozott, remek kedvenc válik belőle.

Alacsony, robusztus felépítésű, pirinyó lábacskákkal. Hosszúkás test és nagy fülek jellemzik, emiatt sokan rókára emlékeztetőnek tartják. Bundája tömött, ellenálló az időjárás különféle viszontagságaival szemben. Általában barna és fehér színben fordul elő. Elegendő heti rendszerességgel átfésülni, extra gondozás nem szükséges. Karmainak karbantartása fontos, ahogyan a fogainak rendszeres átnézése is.

Tökéletes kutya tapasztaltaknak és kezdőknek

A corgi remek választás mindazoknak, akik hajlandóak sok időt tölteni kedvencükkel és megfelelő nevelési hátteret biztosítani. Szeretetteljes, következetes, családias légkörben érzi leginkább jól magát, azonban egyedülállók számára is javasolt, hiszen hűséges barát, aki végtelenül ragaszkodó.

Imád társaságban lenni, és szeret a gazdája nyomában járni, bárhová szívesen elkíséri. A lépcsőzés viszont nem tesz jót neki hosszabb távon, ilyen esetben ölben érdemes felvinni.

Reméljük segítettünk ezzel az összefoglalóval, és meghoztuk a kedvet a mókás külsejű, ragaszkodó kis ebhez!