Gyakori kérdések SUP bérlése esetén (X)

Amikor SUP bérlésére kerül a sor, természetes, hogy felmerül bennünk néhány kérdés. A bérlés ugyanis teljesen más tészta, mint amikor a saját SUP deszkánkat szeretnénk használni. Az alábbiakban a leggyakrabban feltett kérdésekre adunk választ.

Milyen feltétellel lehet SUP deszkát bérelni?

SUP deszkát bárki bérelhet, aki aláírja a felelősségvállalási nyilatkozatot. Ez egyben a bérleti szerződés is. A nyilatkozat kiterjed az esetleges rongálódásra, elvesztésre és természetesen a balesetekre is. A deszkákat saját felelősségedre használod, ezért is fontos a nyilatkozat kitöltése.

Milyen deszkákat bérelhetünk?

Deszka bérlés esetén választhatunk a felfújható SUP és a merev típusok között. Ha még kezdők vagyunk, és nem tudjuk, melyiket válasszuk, akkor se ijedjünk meg emiatt. Szakavatott bérbeadóink mindenben segítenek. A bérlés lehet egynapos, de lehetőség van hosszú távú bérlése is, például ha a SUP vásárlás előtt több napig szeretnénk kipróbálni a deszkát. Ez egyébként is remek lehetőség így arra, hogy alaposan kiismerjük, na meg el tudjuk dönteni, valóban szeretnénk-e vásárolni majd.

Gyerekek is bérelhetnek SUP-ot?

Természetesen igen. A bérlőpontokon gyerekeknek való SUP deszkákat is bérelhetünk. Azonban fontos tudni, hogy 14 év alatti gyermekeknek nem lehet egyedül a deszkán tartózkodniuk. Ezért ha a 14 év alatti csemeténknek szeretnénk megmutatni a SUP fortélyait, mindenképp olyan deszkát nézzünk, amire mi is ráférünk. A gyerekeknél is fontos a méret, ezért mindenképp olyat válasszunk, ami neki is könnyedén irányítható, de még mi is tudjuk használni.

Mennyire balesetveszélyes a SUP deszkázás?

A SUP a megfelelő útvonalakon szinte egyáltalán nem balesetveszélyes. Legfeljebb a vízbe pottyanhatunk egy rossz mozdulat miatt, vagy leéghetünk a napon. Léteznek kijelölt, jól bejáratott SUP útvonalak, amelyeket kezdők is bátran használhatnak. Az ilyen helyeken nem érhet minket baleset, viszont mindig kizárólag csak tiszta, szélmentes időben vágjunk neki a SUP deszkával. Figyeljük a viharjelzéseket, és semmiképp se menjünk a vízre viharos idő esetén! Ezen kívül a SUP deszkázás másik veszélye lehet, ha nagyon felhevült testtel esünk a vízbe. Ezt kerüljük el azzal, hogy megmártózunk a vízben bizonyos időközönként. Viszont az a legjobb, ha kánikula idején nem SUP deszkázunk, vagy ha igen, akkor sem sokat egyszerre.