Tartósan erősödni tudott a forint az euróval szemben, bár még mindig 390 felett áll a jegyzés

A múlt heti jelentős erősödése után ezt a hetet is jól kezdte a forint: 393 alá került a jegyzés az euróval szemben hétfő reggel, bár azóta már volt némi korrekció. A dollár ugyanakkor szintén erősödik, ami akár még fordulatot is hozhat a forint piacán – írja a Portfolio.

Jó hetet zárt a forint a múlt héten: bőven 400 felett kezdett, majd kicsivel 393 felett fejezte be a hetet az euróval szemben. A forint közel 0,6%-os erősödésben van az euróval szemben jelenleg, a jegyzés bőven 393 alatt is járt, ám azóta visszagyengült 394 fölé.

Ahogy múlt héten, a forint ezúttal is felülteljesít: a lengyel zloty is erősödik, de messze nem olyan mértékben, mint a forint, bár előbbi sokkal jobban romlott előtte.

A dollár jelentősen erősödik, ami általában kedvezőtlenül szokott hatni a frointra, ennek reggel még nem láttuk jelét, bár délutánra elkezdett romlani a forint a dollárral szemben. Egyébként 1,02-nél jár az EURUSD jegyzése, ez 0,4%-os erősödést jelent.

A héten a forint piacán a holnap érkező inflációs adat hozhat mozgást, a nemzetközi hangulatot viszont leginkább a szerdai amerikai inflációs adat határozhatja meg, amely ha a vártnál magasabb lesz, szétrombolhatja az épp éledező részvénypiaci kockázatvállalási hajlandóságot.